top of page
Café_Benelux_Logo_NO_Background_NO_Brand

DE BENELUX

Café Benelux is sinds jaar en dag een begrip in Beek en omstreken. Het sfeervolle bruin café, waar ‘Truusje’ sinds 2005 eigenaar en gastvrouw is, huisvest vele Beekse verenigingen.

Sfeer & Mogelijkheden

De Benelux is een sfeervolle ontmoetingsplek waar iedereen, van jong tot oud, zich thuis zal voelen. Naast de gelegenheid voor een natje en een droogje, biedt de Benelux ook mogelijkheden voor vergaderingen, recepties, koffietafels, babyborrels, bruiloften, feesten en partijen. Wij bieden zaalruimte tot ± 200 personen, met o.a. voorzieningen zoals beamer, whiteboard, flipover en draadloos internet.

Geschiedenis

In 1931 is de familie Demandt-Ummels eigenaar van het hotel - café - restaurant. In 1937 veranderde de nieuwe eigenaar H. Gorissen-Solberg de naam naar  'Het Centrum'.

 

Albert Gorissen veranderde op 4 februari 1949 de naam van 'Het Centrum' in 'Benelux'. Aanleiding hiervoor was waarschijnlijk de douaneovereenkomst, geen invoerrechten meer voor handelsverkeer, die de Benelux-landen in 1948 hadden afgesloten. Zelf stond Albert tot 1958 achter het buffet en werd opgevolgd door Pierre Gorissen-Houben.

 

Pierre en zijn echtgenote exploiteerden het hotel - café - restaurant bijna twintig jaar. In deze periode behaalde de voetbalvereniging Caesar haar grote successen. Voor en na de wedstrijd was het een drukte van belang in de Benelux en het behalen van het Nederlands kampioenschap in 1971 door VV Caesar betekende een week lang feest in de Benelux!

In het weekend traden vaak orkesten op en werd gedanst en gesjanst in de zaal. Zo was orkest 'Jo Braun' jarenlang een vaste klant in de Benelux. Tijdens de carnaval, kerstmissen en Sintelecie kon men over de hoofden lopen!

Opvolgers van Pierre Gorissen in het café waren: Kleuters (tot 1978), Habets (tot 1981), Gabriël (tot 1986) en Jo & Annie Tummers die het stokje in december 2005 doorgaven aan Truus Hamers.

bottom of page